הקדמה
חודש הרמדאן שיחל בקרוב עומד בסימן הסכם הפסקת אש והשבת חטופים מותח, והסכנה להבערת השטח מצד גורמים קיצוניים וחסרי אחריות בשני הצדדים. ואולם, הרמדאן הוא מעמודי התווך של האמונה המוסלמית, והוא מבטא ערכים של חשבון נפש אישי וקולקטיבי, סבלנות והסתפקות במועט, סיוע לקהילה ולמעוטי יכולת, והזדמנות לשלום והפסקת לחימה. כך מסביר סולימאן מסוודה, כתב כאן 11:
גם השנה, בדומה לשנים קודמות, עולה חשש כי התקופה הקרובה תעמוד בסימן של התפרצות אלימה בירושלים ובמקומות אחרים, וכמו בשנים קודמות, גם הפעם מקדמים נבחרי ציבור צעדים שיגבירו את התסיסה – בתוך מצב בטחוני קשה ממילא. בניגוד אליו, מקדמים מומחים של ‘יוזמות אברהם’רשימת המלצותשתשמור על הרמדאן כתקופה של שלום.
דיון
- מה צריך להיות תפקידם של א.נשי חינוך שוחרי-שלום בתקופה הקרובה?
- איך תוכלו לחזק את השותפות היהודית-ערבית המקומית דווקא עכשיו?
חודש הרמדאן והשפעתו על שחרור חטופים
לקראת סיום השלב הראשון בהסכם הפסקת האש והשבת החטופים, ישנה תקווה כי דווקא לקראת הרמדאן ניתן יהיה להמשיך ולשחרר חטופים נוספים שלא נכללו במסגרת ההסכם המקורי:
לדיון:
- מה המשמעות של הרחבת שלב א’ בעסקה בלא דיונים על שלב ב’?
שימו לב ליוזמות הבאות:
עמותת ‘דרכים שלובות’ מציעה הזדמנות לביקור ואירוח לארוחת אפטאר מסורתית
שומרי שותפות – סולידריות יהודית-ערבית בתקופת המלחמה
דווקא כאן, דווקא עכשיו. מציעים הארגונים החברים בשומרי שותפות שורה של יוזמות מקומיות, לחיזוק הסולידריות ולמאבק בגזענות. היכנסו ללינק כדי לבדוק מה נמצא קרוב אליכם.
תכני עזר חינוכיים
להרחבה:
על מהותו של חודש הרמדאן, בפודקאסט מבית אוניברסיטת בר-אילן:
פרק פודקאסט העוסק בחודש הרמדאן
מרצים ומדריכים מומלצים:

סאלי עבד
פעילה חברתית ואורגינייזרית פלסטינית, תושבת חיפה. חברת הנהגה בתנועת עומדים ביחד. פועלת למען מאבק משותף ערבי-יהודי: מצדק חברתי ועד שלום צודק.

גדיר האני
פעילה חברתית ופוליטית למען שלום וחיים משותפים.

פידא שחאדה
פעילה חברתית, מובילה תנועה בלוד לקידום מנהיגות מקומית דרך מיזמים חברתיים.