הלב שלנו בעזה. אסור להרפות מהמאבק להחזרת החטופים, שהואמאבק על דמותנו המוסריתכחברה חפצת חיים. 100 ימים בשבי הם לא גזירת גורל, והסבל הנורא של החטופים מחייב את החזרתם המיידית, בכל מחיר.
המצפן הקרוב מכיל קישורים לתכנים שעוסקים באלימות, אך לא מציג את התכנים עצמם.
למרות שזה לא פשוט לשמוע על תנאי השבי של החטופים, אנו סבורים שזו מחובתנו לשוחח על כך עם בני נוער, באופן מותאם לכל קבוצה.
מי בשבי
עמוד מתעדכן עם רשימת החטופים. אחרי 100 ימים בשבי, למעלה מ-100 חטופות וחטופים מוחזקים בשבי החמאס בעודם בחיים.
סבל בל יתואר
חמאס רוצח את החטופים בשבי, ומחזיק את השאר בחיים בצורה מפלצתית, כדישישמשולו מגן אנושי.החטופים והחטופות נמצאים בסכנת חייםמיידית,חשופים לאלימות מינית, ועשרות מתוכם לא יוכלו להחזיק מעמד עוד זמן רב בשבי, בשל סכנה בריאותית ממשית. לפחות שליש מהחטופים סובלים ממחלות כרוניות כמו סוכרת, אוסטאופרוזיס, אנמיה, אסטמה וסרטן, קרון, מחלות לב, אפילפסיה ויתר לחץ דם. הם אינם זוכים לטיפול רפואי והשבי מביא להתדרדרות במצבם הרפואי.
לחימה או החזרה: הפוליטיזציה של החזרת החטופים
ככל שעוברים הימים, הולכת ומתבהרת הדילמה: או המשך הלחימה, או החזרת החטופים.בקבינט יודעים שלא ניתן לבחור בשתי האופציות.כבר לפני התמרון הקרקעי בעזה היה ברור להנהגה הישראלית כי שתי מטרות המלחמה, חיסול שלטון חמאס והחזרת החטופים,הן מטרות מנוגדות. עסקת השחרור הראשונה נשענה אמנם על הלחץ הצבאי, אבל 100 ימים אל תוך המלחמה עולות שאלות קשות, כי גם בצה”לכבר לא בטוחיםשהלחץ הצבאי יביא לשחרור החטופים.
החזרת החטופים בעסקה מחייבת שני מחירים מעוררי התנגדות:הפסקת אש כוללתוהסגת כוחות צה”ל, לצד שחרור רוצחיםעם דם על הידיים. במערכת הפוליטית ובציבור ישנם שמתנגדים לתשלום המחירים הללו. ישנם אף גורמים בימין שרואים בקמפיין התקשורתי להחזרת החטופים מהלך שמשרת את החמאס,ומעורר פילוגבעם.
נוצר מצב טראגי שבו משפחות שכולות ומשפחות של חטופים ניצבות זו נגד זו – משפחות שכולות שבעד המשך הלחימה ונגד הפסקתה, ומשפחות חטופים בעד עסקת שחרור גם במחיר הפסקת הלחימה. ישנם גורמים בימין שמנסים למסד את הפיצול הזה,ולהקים גוף נגדילמטה משפחות החטופים. במקביל, הסכימו בהסתדרות העובדים הכללית להיענות לדרישות מטה החטופים ולהשבית את המשק למשך שעה וחצי לציון 100 ימים לחטיפה.
דיון:
- למה הוויכוח על החזרת החטופים הפך לוויכוח פוליטי?
- בהנחה שלא ניתן להמשיך את הלחימה ולהחזיר את החטופים, במה צריך לבחור?
מה אפשר לעשות?
מטה משפחות החטופים מבקש את עזרת הציבור ביצירת לחץ ציבורי ופוליטי לטובת עסקת שחרור כוללת, גם במחיר הפסקת אש. בני נוער ממלאים חלק משמעותי בלחץ הציבורי לטובת עסקת שחרור.
שבט הצופים של כפר עזהמארגן צעדות ואירועי מחאה שבני נוער יכולים להצטרף אליהם:
מחאת העוטף – 15.1.24:
עולים לכנסת:
שיחה עם נציג מטה משפחות החטופים:
חן אביגדורי, שאשתו ובתו הוחזרו בעסקת השחרור הראשונה, מוכן לבוא לפגוש בני נוער בכל הארץ כדי להסביר להם את החשיבות שבעסקת שחרור חדשה. ניתן לכתוב לחן (בוואטסאפ בלבד), ולהזמין אותו לשיחה בפני הקבוצה שלכם:
מערך שיעור ומפגש: מאה ימים של בדידות | מרכז שלום הרטמן
מערכים מומלצים נוספים:
זכויות אדם במלחמה
מערך חינוכי העוסק בפגיעה בזכויות אדם ב 7.10 ובמלחמה שפרצה לאחר מכן ובמורכבות המוסרית העומדת בפני ישראל בניהול המלחמה.
חברה חפצת חיים
המאבק על עיצוב דמותה של ישראל כחברה חפצת חיים מתקיים במלוא עוצמתו. הדרישה להשבת החטופים היא חלק מהתקווה לעתיד טוב יותר.
התקווה לשלום
ויויאן סילבר שנרצחה בבארי בשבת השחורה, הייתה פעילה בתנועת נשים עושות שלום. היא חייתה למען התקווה הזו. המצפן הזה הוא לזכרה.