עזה היא רצועת שטח צרה בין ישראל, מצרים והים התיכון המתפרשת על 365 קמ”ר. עד ה-7.10 כ-2.2 מיליון התושבים והתושבות הפלסטינים בעזה, מחציתם בני 19 ומטה, חייו ברמת צפיפות מהגבוהות בעולם. אספקת החשמל לתושבים עמדה על שעות ספורות ביום, ולרבים אין נגישות מספקת למים ראויים לשתייה. יותר מ- 80 אחוז מתושבי עזה נאלצו להיעזר בסיוע הומניטרי כדי למלא צרכים בסיסיים.
מקורות מידע להעמקה:
גישה:

עזה מבפנים
שיעור אבטלה מרקיע שחקים; מחסור חמור בחשמל ובמים נקיים; אוכלוסייה צעירה, משכילה ובעלת פוטנציאל, ומדיניות ישראלית ששוללת תנועה, מפרה זכויות יסוד וחוסמת פיתוח כלכלי. מדריך מקיף לסגר על עזה.
ספרים וטקסטים:
לשתות מהים של עזה / עמירה הס

עמירה הס הלכה לעזה וחייתה שם במשך כשלוש שנים, מקפידה תמיד שהכל יידעו שהיא ישראלית ויהודיה, וכך המשיכה גם בתקופת כתיבת הספר הזה. התוצאה: ראיה מרתקת של עזה דרך עיניהם של אנשים חיים;
עזה: מקום ודימוי במרחב הישראלי

לספר שתי עמדות עיקריות: ראשית, הוא בוחן את עזה, הרצועה והעיר, כהטרוטופיה של ישראל, כלומר כמקום משותף ובה בעת גם זר, זה שנמצא בתוך הגוף (בתוך הגבול) אך בשוליו. שנית, הוא בוחן את עזה בעיני המתבוננים עצמם, בעיני הישראלים, ונמנע במכוון מהגישה האוריינטליסטית המתיימרת לדעת את ״המזרח״ או לייצגו.
הרצאות מקוונות:
שאול אריאלי – על רצועת עזה והעוטף
איך נוצרו הרצועה ועוטף עזה? איזו מדיניות ניהלו ישראל והחמאס אחת כלפי השנייה ומה ההצעות שלהן לעתיד? מה עמדת העולם הערבי? מי השחקנים המעורבים בעימות? מה הצבור הישראלי חשב לפני ואחרי השבת השחורה? מהן התובנות עד היום? מהם כיווני הפעולה האפשריים?
מיה צורף – הפורום שאחרי המלחמה
שיח מומחים: האם תתכן דה-חמאסיזציה? על האידיאולוגיה של חמאס והאחים המוסלמים
ד״ר דותן הלוי – הבית המשותף
עזה: לחשוב על העתיד מתוך היכרות עם העבר.
סרטונים ופודקאסטים:
היהודים באים
“עזה טבעה בים”
זמן אמת: יחיא סינוואר
קוראים לו הקצב מחאן יונס בגלל שרצח במו ידיו משתפי פעולה עם ישראל. בכלא הישראלי הוא היה מנהיג אסירים קר ולא מתפשר, וכשהשתחרר בעסקת שליט, חזר לעזה והפך למנהיג הבלתי מעורער של החמאס. מי הוא יחיא סינוואר?
אויבים: אחמד יאסין
הפרק חושף את דמותו וסיפור חייו של מייסד חמאס וכיצד תכנן את הפיכתו לארגון טרור עוד בראשית שנות ה-70. מי היה האיש הכריזמטי ששנא את ישראל וידע להניע המונים?