ד”ר אליס גאיה

ד"ר אליס גאיה היא אנתרופולוגית חברתית מובילה, בעלת ניסיון רב בתחומי המחקר החברתי והתרבותי. בוגרת דוקטורט מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, עבודתה הייחודית עסקה בסוגיות הבניית זהות במשפחות מעורבות בחברות קונפליקטואליות, זכתה להכרה בינלאומית וזיכתה אותה בפרס יוקרתי מטעם מרכז תמי שטינמץ למחקרי שלום באוניברסיטת תל אביב. אליס משמשת כחוקרת ראשית במרכז נורמה ומביאה איתה מומחיות רב-תחומית משולבת עם ניסיון עשיר כחוקרת ועוזרת מחקר באוניברסיטאות מובילות בישראל. בשנים האחרונות אליס ניהלה מחקרים חברתיים כחוקרת עצמאית עבור חברות וארגונים שונים בישראל והעבירה הרצאות מרתקות בנושאים שונים כמו: קבוצות שוליים בחברה הישראלית, אהבה בתרבויות שונות, משפחות מעורבות בחברות קונפליקטואליות ועוד.

הרצאות

  • משך: שעה וחצי
  • עלות: תלוי צרכים
  • מיקום: צפון הארץ,   מרכז הארץ,   דרום הארץ
  • שפה: עברית

הרצאה

מעבר לשדה הקרב: בריחת נשים מישראל כאקט פמיניסטי במלחמה

בעת המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר, תופעה ייחודית החלה להתרחש - נשים יהודיות רבות, בעיקר אמהות לילדים קטנים, בחרו לברוח מישראל עם ילדיהן ולחסות באירופה. מחקר חדשני זה בוחן את התופעה דרך פריזמה פמיניסטית ומגדרית, ומנתח את המשמעויות והשלכות הבריחה על תפיסות של נשיות, אמהות וזהות לאומית. בהרצאה ייחשפו סיפוריהן האישיים של נשים שנמלטו מהמלחמה, כפי שתועדו דרך ראיונות עומק ותצפיות. נלמד על המניעים והשיקולים הספציפיים שהובילו דווקא נשים וילדים לבחור בבריחה, ועל חוויותיהן כפליטות במדינות זרות. מבט מגדרי על החלטתן לברוח חושף כי בריחה זו מהווה יותר מפעולה של הישרדות - היא אקט של התנגדות לציפיות החברתיות מנשים בעת מלחמה. בעזיבתן את שדה הקרב, הנשים מתריסות נגד הנורמות הפטריארכליות הדורשות מהן להשאר ו"לחזק את העורף", ותובעות את זכותן להגנה עצמית ולבטחון משפחתי. ההרצאה תזמין את הקהל לחשוב על השאלות: האם הבריחה מהווה אקט פמיניסטי? כיצד השפיעו המלחמה ובריחת הנשים על תפיסות המגדר והזהות הלאומית בישראל? וכיצד מעידה התופעה על מצב החברה הישראלית ועל השבר שחוללה המלחמה? התקציר ממוקד יותר בפרספקטיבה הפמיניסטית והמגדרית של התופעה, ובוחן כיצד בריחת הנשים מהווה אקט של התנגדות לנורמות חברתיות ותפיסות מגדריות. כמו כן, הוא קושר את הנושא לשאלות נרחבות יותר על מצב החברה הישראלית ומשבר הזהויות שחוללה המלחמה.
  • משך: שעה וחצי
  • עלות: תלוי צרכים
  • מיקום: צפון הארץ,   מרכז הארץ,   ירושלים והסביבה,   דרום הארץ
  • שפה: עברית,   אנגלית

הרצאה

“אי של שלום” משפחות מעורבות בישראל

"אי של שלום" משפחות מעורבות בישראל הרצאה זו מציעה הצצה ייחודית אל תוך חייהן של משפחות מעורבות בישראל - משפחות הכוללות בני זוג יהודים וערבים וילדיהם. דרך סיפוריהן האישיים, נחשף למורכבות הזהותית והתרבותית עמה הן מתמודדות מדי יום ביומו. על בסיס מחקר אתנוגרפי מקיף, ההרצאה חושפת את התהליכים המורכבים של בניית זהות אתנו-לאומית, דתית ותרבותית במשפחות אלו, השזורות בחברה הישראלית הקונפליקטואלית. תוך התבוננות על חייהן היומיומיים ועל הבחירות שהן נאלצות לבצע, נוכל ללמוד על האתגרים והשיקולים הייחודיים העומדים בפני מי שמנסה לגשר על הפערים בין הזהויות היהודית והערבית. דרך המקרה הפרטי של המשפחות המעורבות, נרכוש תובנות חדשות על היחסים המורכבים בין הקבוצות היהודית והערביית בישראל, על חיי היום-יום בחברה רב-תרבותית רווית קונפליקטים, ועל האפשרויות והאתגרים הטמונים במפגש בין זהויות שונות.

מדיה וקישורים

הישארו בקשר





    Skip to content