משבר האלימות הקשה
שנת 2025 נפתחה עם מספר גבוה ביותר של נרצחים בחברה בערבים, פי 2.5 מהנתון המקביל בשנה שעברה.
המשרד לביטחון לאומי מאויש כעת באופן זמני ע”י שר התיירות חיים כץ, שמכהן במקביל בארבעה משרדי ממשלה, מתוך אינטרס פוליטי.
בשנת 2024 בהנחיית השר דאז בן-גביר החליטה הממשלה הנוכחית לבטל את מבצע “מסלול בטוח” שהוביל לירידה במספר הנרצחים, מכיווןשטיפל בתשתיתהכלכלית והארגונית של ארגוני הפשיעה, שאחראים לחלק ניכר מן ההרג. כאשר אפילו ארגון ‘יוזמות אברהם’, שאוסף נתונים על האלימותמותקף ברימון נפץ,המדינה לא מצליחה לספק הגנה לאזרחיה, והמשטרה מודה בחוסר האונים שלה. מספר הנרצחים תחת הממשלה הנוכחית הוכפל לעומת קודמתה, ואי-הטיפול בבעיה הוא חלק מהמדיניות.
בעיות עומק
לאלימות בחברה הערבית ישנם גורמי עומק שאי אפשר לטפל בהם רק באמצעים משטרתיים או כוחניים. ההצעהלהשתמש בשב”כהנתמכת על ידי ראש הממשלה והשר לבטחון לאומי, מעוררתביקורתמנקודת מבט דמוקרטית, ובכל מקרה לא תתן מענה למחסור בתשתיות, בתעסוקה ובנגישות להשכלה. דו”ח של מבקר המדינה הצביע עלבעיית השורששל חוסר המעש בקרב עשרות אלפי צעירים וצעירות ערביים שאינם לומדים ואינם עובדים במקום עבודה מסודר. שיעורם של הצעירים המוגדרים “חסרי מעש” הוא כפול מן הממוצע ב-OECD.

תאמר נאפר, הוציאקליפלשיר גו-ת’ר, כחלק מקמפיין נגד אלימות בחברה הערבית. הקליפ לא קל לצפייה וכולל קטעי אלימות ומסרים מורכבים. יחד עם זאת, הוא חשוב ומומלץ כבסיס לשיח חינוכי עם הקבוצות המתאימות. יש תרגום לעברית.
דיון
- איזה תחושות מעוררים אירועי האלימות הקשה?
- למה בעיית האלימות בחברה הערבית צריכה להדאיג את החברה היהודית?
- איזה מדיניות נחוצה על מנת להתמודד עם הבעיה?
- עוצרים את הלו”ז: איזה מעשים של סולידריות ניתן לבצע בשטח?
קרדיט לתמונה: עמוד הפייסבוק של יוזמות אברהם.
תכנים להרחבה

מדדהייצוג של אלימות בחברה הערבית
כאב של קליע| ألم رصاص
מערכים נוספים באתר:

שותפות יהודית ערבית
#חיים_משותפים #מאבק_פוליטי_לשוויון

שותפות יהודית ערבית בעת מלחמה
מערכים לשעת חירום